Στις 13-4-2011 φτιάξαμε στο σχολείο μας πασχαλινά Λαζαράκια με την κυρία μας και τον κύριό μας.
Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν τα εξής:
250 γραμ. ζάχαρη
100 γραμ. σταφίδες
1 κουτ. της σούπας γλυκάνισο
50 γραμ. μαγιά
αλάτι
χλιαρό νερό
Οδηγίες Μαγειρέματος
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη με τη ζάχαρη, τη μαγιά και λίγες σταφίδες.
Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Όταν συμβεί αυτό, πλάθουμε τα Λαζαράκια ως εξής:
Φτιάχνουμε το κεφάλι και το σώμα και τα ενώνουμε.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα χέρια και τα ενώνουμε και αυτά.
Τα άκρα των χεριών τα σταυρώνουμε στην κοιλιά του σώματος.
Μετά πασπαλίζουμε τα Λαζαράκια με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο C για μια ώρα.
Ρίχνουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη.
Όταν συμβεί αυτό, πλάθουμε τα Λαζαράκια ως εξής:
Φτιάχνουμε το κεφάλι και το σώμα και τα ενώνουμε.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα χέρια και τα ενώνουμε και αυτά.
Τα άκρα των χεριών τα σταυρώνουμε στην κοιλιά του σώματος.
Μετά πασπαλίζουμε τα Λαζαράκια με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180ο C για μια ώρα.
Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Θα θέλαμε να τα φτιάξουμε ξανά !!!
Δερβένη Φανή, Κακουλίδης Κωνσταντίνος, Σκαμπαρδωνης Βασίλης (Ε’2)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου