Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Μαγειρίτσα






Το έθιμο μας είναι, μετά την Ανάσταση του Κυρίου, να τρώμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα. Χρειάζεται αρκετή προετοιμασία,αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει όλους.





ΥΛΙΚΑ


Μια συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
τα έντερα του ζώου
δύο ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
ένα ματσάκι άνιθο
ένα ματσάκι μαϊδανό
μισό ματσάκι δυόσμο
ένα μεγάλο μαρούλι
ένα ξερό κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι μαύρο,ελαιόλαδο
ένα λεμόνι
ένα αβγό
ένα ποτηράκι λευκό κρασί

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια του ζώου και κυρίως τα έντερα.Τα ζεματίζουμε με νερό και ξύδι.Τα ξεπλένουμε καλά ,τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Έχουμε πλύνει καλά το μαρούλι,άνιθο,δυόσμο,μαϊδανό,κρεμμυδάκια ,τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια,τα ζεματίζουμε ελαφρώς σε μια κατσαρόλα,μέχρι να μαραθούν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι , σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα τα εντόσθια τα σωτάρουμε,τα σβήνουμε με το κρασί,μετά απο μερικά λεπτά ρίχνουμε το μαρούλι,κρεμμυδάκια ,μυρωδικά,αλάτι,πιπέρι κι ένα ποτήρι νερό.Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40λεπτά.Ετοιμάζουμε στο τέλος το αβγολέμονο το ρίχνουμε ,μετά απο πέντε λεπτά η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου