Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Πασχαλινές σκέψεις...


    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνυμα της ανάστασης του Θεανθρώπου φαίνεται ότι περνά σχεδόν απαρατήρητα. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, φυσικά φαινόμενα όπως σεισμοί, τσουνάμι, πυρηνικά ατυχήματα φρόντισαν να επισκιάσουν ένα χαρμόσυνο και πάντα επίκαιρο γεγονός. Από κοντά και η οικονομική κρίση, οι πολεμικές συρράξεις, συμπλήρωσαν ένα τοπίο ομιχλώδες και απαισιόδοξο.
Και όμως η Ανάσταση του Χριστού είναι ένα γεγονός που επιδρά καταλυτικά στην ψυχή μας και μπορεί να γίνει η αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα.
 Ξεκίνημα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για όλους μας. Ένα μέλλον που θα το δημιουργούμε εμείς για εμάς και τα παιδιά μας, ένα μέλλον που θα στηρίζεται στην αγάπη, το σεβασμό, την αλληλεγγύη όλων προς όλους.
Εμπρός λοιπόν! Ας πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να κλέψει από τα χείλη μας το χαμόγελο των παιδιών μας, το μέλλον μας και την αισιοδοξία από τις καρδιές μας. Η Ανάσταση του Κυρίου ας σημάνει και τη δική μας Ανάσταση, μέσα από την πρόοδο, την ειρήνη, την αγάπη, την ευημερία, τη συμμετοχή και την εργατικότητα.
Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου