Παλιότερα οι νοικοκυρές έβαφαν τα αβγά με φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιούσαν υλικά της φύσης, όπως φλούδες κρεμμυδιών, παντζάρια, διάφορα λουλούδια. Σε μια κατσαρόλα έβαζαν τις φλούδες κρεμμυδιών ή παντζάρια, ή τα διάφορα λουλούδια (κρόκος, βιολέτες, παπαρούνες...) νερό, τα έβραζαν για μισή ώρα. Σούρωναν το ζουμί. Το έβαζαν σε μια άλλη κατσαρόλα μαζί με ξύδι(σταθεροποιητής χρώματος), έβαζαν τα αβγά και τα έβραζαν περίπου μισή ώρα. Με τα παντζάρια έπαιρναν ένα γλυκό κόκκινο χρώμα, με τα κρεμμύδια κεραμιδί, με τα λουλούδια, ανάλογα τι λουλούδια θα έχουμε χρησιμοποιήσει, πράσινο, ροζ...
Μια δοκιμή θα σας πείσει....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου