Μια νόστιμη παραδοσιακή βλάχικη συνταγή του μπακαλιάρου
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φιλέτο μπακαριάρου(αλμυρός)
1κιλό κρεμμύδια ξερά
1κούπα ρύζι καρολίνα
αλάτι,πιπέρι
ελαιόλαδο
από ένα ματσάκι μαϊδανό,δυόσμο,άνιθο
2κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.Τα σωτάρουμε στο τηγάνι,με λίγο λάδι,αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαραθούν.Σ"ένα ταψί αραδιάζουμε τα κρεμμύδια,τα μυρωδικά μας (άνιθο,δυόσμο,μαιδανός),το ρύζι, αλάτι,πιπέρι, από πάνω βάζουμε τον μπακαλιάρο (η πέτσα να είναι προς τα πάνω)
και τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό.Ψήνουμε για 70λεπτά στους 170βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου