Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδας
Σιρόπι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι μέλι
5 φλιτζάνια νερό
1 – 2 τεμάχια ξύλα κανέλας
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε καλά το αλεύρι. Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε και το σιρόπι. Όταν τα’ αλεύρι καβουρντιστεί επαρκώς και γίνει σκούρο, ρίχνουμε και το σιρόπι (το σιρόπι είναι έτοιμο μόλις κοχλάσει). Ανακατεύουμε το αλεύρι μέχρι να απορροφήσει όλη την ποσότητα του σιροπιού. Όταν δημιουργηθούν τρύπες στην επιφάνεια του χαλβά, είναι έτοιμος. Κατόπιν τον αποσύρουμε από τη φωτιά, και αφού κρυώσει ελαφρά, τον τοποθετούμε σε μπολάκια και τον σερβίρουμε.
Στον Πόντο έκαναν αλευρένιο χαλβά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο χαλβάς ή η χαλβά είναι λέξη αραβική και είναι το γλύκισμα χαλβάς….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου