Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ενδοσχολική επιμόρφωση για την "μετάβαση"




Χθες μεσημέρι, Δευτέρας 11 Απριλίου και μετά τη λήξη των μαθημάτων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την υπεύθυνη του ΚΕΔΥ, κ. Τσιρώνα Ευδοκία, ένα θέμα που ενδιαφέρει τα παιδιά όλων των τάξεων του Σχολείου, καθώς και τους γονείς τους...

Πρόκειται για το θέμα της "μετάβασης" των παιδιών από τη μία τάξη στην άλλη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα! Ιδιαίτερα η συζήτηση εστιάστηκε στους μαθητές της ΣΤ' τάξης, οι οποίοι τους επόμενους μήνες θα αλλάξουν εντελώς σχολικό περιβάλλον πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο!


Το ιδιαίτερο αυτό θέμα, θα μας απασχολήσει και τις επόμενες ημέρες, καθώς είναι στις σκέψεις μας να προετοιμάσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα παιδιά, ώστε να παρουσιαστούν όσο γίνεται πιο έτοιμα στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, τις πόρτες της οποίας θα περάσουν το Σεπτέμβριο... 

Να θυμίσουμε ότι η κυρία Τσιρώνα, συμμετείχε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 1/3 στην αίθουσα των πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας και είχε σαν θέμα: "Αγχώνομαι-σαι-ται, θυμώνω-νεις-ει...."

Όπως προαναφέραμε όμως το ζήτημα της μετάβασης δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά και τους γονείς! Πολλές φορές απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί και οι γονείς αισθάνονται αδύναμοι να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Για το λόγο αυτό το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Πιερίας οργανώνει ειδικά «σεμινάρια» για γονείς στο χώρο του και σχετικές αιτήσεις δήλωσης έχουν μοιραστεί σε όλους τους γονείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου