Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Επιτήρηση και φύλαξη του σχολείου μας

Ανέκαθεν το σχολείο μας, όπως και όλα σχεδόν τα σχολεία της χώρας μας, είχε προβλήματα με τη φύλαξή του και την προφύλαξή του από ζημιές που πραγματοποιούν οι «γνωστοί – άγνωστοι» κατά τις ώρες και ημέρες που δε λειτουργεί. Εκτός από τις υλικές ζημίες είχαμε και άλλου είδους ζημίες. Αναφερόμαστε στους κινδύνους που εγκυμονούσε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας η προσέλευση ανθρώπων που έκαναν χρήση ουσιών σε κάποιες απόμερες γωνίες του σχολείου μας και εγκατέλειπαν τις σύριγγες!
Λίγες δεν ήταν και οι φορές που παρέες τα πίνανε μέχρι αργά το βράδυ και το πρωί βρίσκαμε ποτά, τσιγάρα και άλλου είδους σκουπίδια στις πόρτες μας…  

Τέλος αρκετοί μαθητές μας (του Δημοτικού και του Γυμνασίου) σκαρφάλωναν στη στέγη του διδακτηρίου θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά τους και προξενώντας φθορές στη στέγη. Έτσι με τις πρώτες βροχές διαπιστώναμε ότι πολλά κεραμίδια ήταν σπασμένα από τέτοιου είδους «σκανταλιές»!
Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν, μετά από πολύ σκέψη, στην απόφαση να προστατέψουμε την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών/τριών μας με τη χρήση καμερών φύλαξης και επιτήρησης. Σαν διαδικασία δεν είναι καθόλου απλή καθόσον απαιτείται «άδεια» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και συγκεκριμένη γραφειοκρατία…. Σε όλη αυτή τη γραφειοκρατία αντεπεξήλθε με επιτυχία το σχολείο μας αφού μετά από κοινή συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξουσιοδοτήθηκε ο διευθυντής του σχολείου να πράξει τα απαιτούμενα.


Και έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε τοποθετήσει περιμετρικά στο διδακτήριο κάμερες ασφαλείας οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία τις προβλεπόμενες ώρες.  Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να προστατέψουμε την ασφάλεια των μαθητών μας και να εξαλείψουμε ή περιορίσουμε τις φθορές στο διδακτήριο. Εξάλλου είναι γνωστό ότι οι ζημίες αποκαθίστανται με λεφτά που προέρχονται από τους φόρους που πληρώνουμε και δεν είναι και λίγοι…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου