Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Κωνσταντίνος Ξενόπουλος - αγιογράφος

 Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου τα τμήματα του σχολείου μας, Ε1 και Ε2, υποδεχτήκαμε τον κ. Κωνσταντίνο Ξενόπουλο, αγιογράφο. Μας μίλησε για την αγιογραφία, ένα είδος βυζαντινής τέχνης.
Μας έδειξε τα στάδια της αγιογράφησης ζωντανά, αγιογραφώντας μπροστά μας το πρόσωπο της Παναγίας. Καθόλη τη διάρκεια της επίδειξης μας μιλούσε και ταυτόχρονα απαντούσε στα ερωτήματά μας. Παρατηρώντας τον βήμα – βήμα διαπιστώσαμε πώς είναι δυνατό ένα άψυχο κομμάτι ξύλο να πάρει ζωή. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παρουσίασής του το ενδιαφέρον μας ήταν αμείωτο και μάτια μας κολλημένα επάνω του. Ενθουσιαστήκαμε με το αποτέλεσμα και με όσα μας είπε. Άνοιξε μπροστά μας κάτι καινούριο, ο κόσμος της αγιογραφίας.
Τον ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε από κοντά πώς γίνεται ένα αγιογραφικό έργο. Υποσχόμαστε ότι σύντομα θα τον επισκεφτούμε και στο εργαστήριό του.
* Ο κ. Κων/νος Ξενόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες και σπούδασε αγιογραφία στην Αθωνιάδα Σχολή. Παντρεύτηκε και ζει στην Πιερία. Είναι ένας σπουδαίος σύγχρονος αγιογράφος και καταξιωμένο μέλος της πιερικής κοινωνίας.  Διδάσκει αγιογραφία στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης και είναι και συντηρητής εικόνων.





O κ. Ξενόπουλος σε δράση ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου