Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ένα εκπληκτικό πρωινό...












 Χθες 14 Φεβρουαρίου  2011, η τάξη μας, Στ2, αποφάσισε να κάνει ένα υγιεινό πρωινό. Ζυμώσαμε το δικό μας ψωμί, σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Κώστα και της κ. Μαρίας. Στο μείγμα βάλαμε αλεύρι, μαγιά, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και νερό.
     Χωριστήκαμε σε ομάδες και κάθε μία από αυτές ανέλαβε να ζυμώσει και μία ομάδα χρησιμοποίησε αλεύρι ολικής αλέσεως. Με τη βοήθεια της δασκάλας μας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ζύμωμα. Στη συνέχεια πήραμε το ζυμάρι, το χωρίσαμε σε 18 κομμάτια και ο καθένας έκανε το δικό του σχήμα ψωμιού. Τα σχέδια που φτιάξαμε ήταν καρδούλες και κύκλοι. Πάνω σε κάθε ψωμάκι χαράξαμε τα αρχικά μας.
     Ύστερα τα τοποθετήσαμε  σε ταψιά και τα βάλαμε στο φούρνο για να φουσκώσουν.  Αφού η ζύμη ανέβηκε μετά από μία ώρα τα ψήσαμε. Ο κ. Κώστας επέβλεπε το ψήσιμο των ψωμιών.
     Όταν ψήθηκαν, τα ψωμάκια, πήγαμε στην τραπεζαρία. Καθαρίσαμε τα φρούτα, πορτοκάλια, μήλα, αχλάδια, μπανάνες, τα βάλαμε στο μπλέντερ και φτιάξαμε φυσικό χυμό. Μετά στρώσαμε τα τραπέζια και ο καθένας πήρε από ένα πιάτο, ένα ποτήρι και το δικό του ψωμάκι. Ένας ένας πήγαινε με το ποτήρι του για να του το γεμίσουν με φυσικό χυμό ή γάλα. Ύστερα αρχίσαμε να τρώμε. Ο καθένας άνοιγε το ψωμάκι και το άλειφε με μαργαρίνη, σπιτική μαρμελάδα, με ταχίνι, μέλι και όποιος ήθελε είχε και τυρί φέτα.
     Μας άρεσε πολύ αυτή η εμπειρία και θα θέλαμε να το ξανακάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου