Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Στο Εθνικό Θέατρο!27 Μαΐου 2016
Αμέσως μετά το τέλος της επίσκεψής μας στη Βουλή των Ελλήνων, πήγαμε στο Εθνικό Θέατρο (κεντρική σκηνή) και παρακολουθήσαμε το θεατρικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ: "Ο θάνατος του εμποράκου"...
Μια παράσταση που ανέδειξε πληθώρα συναισθημάτων  που πηγάζουν από τις ανθρώπινες σχέσεις, μια παράσταση που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε το βράδυ της Πέμπτης (26/5) και να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας εντυπωσιαμένοι. 
Λίγα λόγια για το έργο...

Έχοντας εργαστεί μια ολόκληρη ζωή με αξιοπρέπεια για να συντηρήσει την οικογένειά του και για να μεταφέρει τις αρχές του στα παιδιά του, ο Ουίλλυ Λόμαν, βρίσκεται αντιμέτωπος με το σοκ της απόλυσης, αφού η αποδοτικότητά του έχει μειωθεί και η προσφορά του στο σύστημα που τον εργοδοτεί δεν κρίνεται συμφέρουσα. Παλεύει, ωστόσο, να πείσει όσους τον αμφισβητούν, και, κυρίως, τον εαυτό του, πως οι ιδέες του δεν ήταν λανθασμένες και ότι, αργά ή γρήγορα, θα δικαιωθεί. Μέχρι τη στιγμή της τελικής και οριστικής διάψευσης.
Έργο-κόλαφος ενάντια στην υλιστική κοινωνία και στη βάναυση, χωρίς ηθικές αναστολές λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, ο «Θάνατος του Εμποράκου» αποτελεί όχι μόνο ένα κορυφαίο δείγμα του πολιτικού ρεαλισμού του Άρθουρ Μίλλερ αλλά και ένα διαχρονικό σχόλιο για τη διάψευση του αμερικανικού ονείρου και τη συνυπευθυνότητα όσων το συντηρούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τις στρεβλώσεις του.

Παίζουν οι ηθοποιοί:Γουίλυ Λόμαν Πέτρος Φιλιππίδης
Λίντα Λόμαν Πέγκυ Σταθακοπούλου
Μπιφ Λόμαν Αλέξανδρος Λογοθέτης
Χάπυ Λόμαν Χάρης Τζωρτζάκης
Μπέρναρντ Δημήτρης Κίτσος
Δεσποινις Φράνσις Νεκταρία Γιαννουδάκη
Τσάρλυ Γιάννης Στόλλας
Θείος Μπεν Γιάννης Τσορτέκης
Χάουαρντ Θύμιος Κούκιος
Τζένη/ Λέτα Εύα Βάρσου
Στάνλευ Γιώργος Δεπάστας
Μις Φορσαιθ Βάσια Χρήστου
Μπάρμαν Γιάννης Ρούσσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου