Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Διοργάνωση Επιμορφωτικών Συναντήσεων

Σε εξέλιξη είναι αυτές τις μέρες Επιμορφωτικές Συναντήσεις στο χώρο του σχολείου μας, τις οποίες θα παρακολουθήσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας με θέμα:

«Αποτελεσματική Διδασκαλία, μέσω της Διαφοροποίησης της διδασκαλίας. Θεωρητικά δεδομένα και Πρακτικές Εφαρμογές».
 
Οι συναντήσεις έχουν τη μορφή Εργαστηρίου, όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εφαρμόζουν πρακτικές Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας στα γνωστικά αντικείμενα των Μαθηματικών, της Ιστορίας και της Γλώσσας. Επίσης, διατίθεται χρόνος για προβληματισμό - συζήτηση, με αναφορά στις προοπτικές εφαρμογής της Διαφοροποίησης στην καθημερινή διδακτική πράξη.

Κατά τις προηγούμενες εβδομάδες (στις 18 , 19 , 25 & 26/2) πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις που συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειας που διδάσκουν στις Στ' , Ε' , Δ΄& Γ΄ τάξεις, ενώ σήμερα (3/3) είναι η σειρά των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με τη Β' τάξη. Την προσεχή Πέμπτη (5/3) θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των επιμορφώσεων με τους/τις δασκάλους/ες της Α΄ τάξης.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το σχολείο μας συνέβαλλε στην ομαλή και άρτια διοργάνωση των επιμορφώσεων, παραμένοντας στο κέντρο της εκπαιδευτικής επικαιρότητας…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου