Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Τουρσί

                                                                Υλικά
  1 κιλό  πιπεριές
   1 κιλό  ντομάτες   άγουρες(πράσινες) 
   2 σκελίδες σκόρδο
   λίγο σέλινο 
2 λίτρα νερό  
170γραμ.χοντρό αλάτι        
                                                  Εκτέλεση
   Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας,αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες,τις κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε  τα σπόρια από τις πιπεριές. Τα βάζουμε σε γυάλινα βάζα.Διαλύουμε  στο νερό το χοντρό αλάτι γεμίζουμε τα βάζα με το αλατόνερο,βάζουμε απά πάνω τα φύλλα του σέλινου και το σκόρδο.
Kλείνουμε τα βάζα με τα καπάκι .Μετά από 15 μέρες θα είναι έτοιμο,για βρώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου