Υλικά
4 κιλά ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά ρίγανη
μισή κούπα βασιλικό φρέσκο
3/4 της κούπας ξύδι από κρασί
1/4 της κούπας βαλσάμικο άσπρο
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμ.
1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμ.
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες,Τις πολτοποιούμε,αφαιρούμε τα σπόρια και τις φλούδες.
Τον χύμο της ντομάτας τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά, βράζουμε σε χαμηλή θερμακρασία ,μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βάζουμε τη κέτσαπ όπως είναι καυτή ,σε καθαρα γυάλινα βαζάκια ,κλείνουμε καλά το καπάκι,αφήνουμε το βάζο ανάποδα να κρυώσει.
4 κιλά ώριμες ντομάτες
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
2 κουταλάκια αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι μαύρο
1 κουταλιά ρίγανη
μισή κούπα βασιλικό φρέσκο
3/4 της κούπας ξύδι από κρασί
1/4 της κούπας βαλσάμικο άσπρο
1/2 κουταλάκι κανέλα τριμ.
1/4 κουταλάκι γαρύφαλο τριμ.
Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες,Τις πολτοποιούμε,αφαιρούμε τα σπόρια και τις φλούδες.
Τον χύμο της ντομάτας τον βάζουμε σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά, βράζουμε σε χαμηλή θερμακρασία ,μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βάζουμε τη κέτσαπ όπως είναι καυτή ,σε καθαρα γυάλινα βαζάκια ,κλείνουμε καλά το καπάκι,αφήνουμε το βάζο ανάποδα να κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου