Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Το χωριό του Άγιου Βασίλη



Το χωριό του Άγιου Βασίλη είναι 8 χμ. από το Ροβανιέμι, στο σημείο όπου ξεκινάει ο Αρκτικός Κύκλος. Μπορείτε εύκολα να φτάσετε είτε με αυτοκίνητο, είτε με λεωφορείο. Θα το ξεχωρίσετε από τα κουκλίστικα ξύλινα σπιτάκια στο δάσος με τις χαρακτηριστικές στέγες τους, τους ταράνδους που κυκλοφορούν, τα έλκηθρα που σέρνουν τα χάσκι και την χαρακτηριστική είσοδό του!

Στο «Γραφείο» του Άγιου Βασίλη πραγματοποιήστε την επόμενη στάση σας. Εκεί, οι φιλικοί βοηθοί του, τα ξωτικά, θα σας υποδεχτούν και θα σας προσκαλέσουν στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Αν πάντα ονειρευόσασταν να γίνετε βοηθός του Άγιου Βασίλη τότε μια επίσκεψη στο εργαστήριό του θα σας ενθουσιάσει. Παρακολουθήστε τους μικροσκοπικούς του βοηθούς να ετοιμάζουν με μαεστρία τα δώρα για τα φετινά Χριστούγεννα.

Στο χωριό υπάρχει και πάρκο ψυχαγωγίας, το Santa Park, το οποίο αποτελεί ένα μικρό χριστουγεννιάτικο παραμύθι με πολλά παιχνίδια για μεγάλους και μικρούς, ενώ βρίσκεται χτισμένο μέσα σε μια τεράστια σπηλιά, ειδικά διαμορφωμένη.

Αν τα Χριστούγεννα από μόνα τους είναι μαγικά τότε τα Χριστούγεννα στη Λαπωνία, στο χωριό του Άγιου Βασίλη τι είναι? Στο χιονισμένο Ροβανιέμι, όλο το Δεκέμβρη, τα πάντα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι στους ρυθμούς του Άγιου Βασίλη προκειμένου να ετοιμαστεί άψογα το μεγάλο του ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο... Ναι, κάπως έτσι, από εκεί ξεκινάει η μαγεία των Χριστουγέννων!

Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη». Η δουλειά που γίνεται εκεί είναι πραγματικά σημαντική, τα ξωτικά διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε μεγαλώσει αρκετά είναι δύσκολο να μην μπείτε στο κλίμα και στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus. Η κάρτα που θα διαλέξετε θα παραδοθεί τα αμέσως επόμενα Χριστούγεννα στον παραλήπτη που εσείς επιθυμείτε. Απλό δώρο αλλά μοναδικό! Στο ταχυδρομείο μπορείτε να βρείτε ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ-Βασίλη

ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ E1
ΧΑΡΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ E1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου