Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Εξαιρετική και απλή συνταγή για κουραμπιέδες






600 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κρόκους αυγών
2 φακελάκια βανίλια
2 κουταλάκια μπέικιν - πάουντερ
3 κουταλιές κονιάκ
250 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροαλεσμένα
1 κιλό αλεύρι μαλακό
μισό κιλό ζάχαρη άχνη
λίγο ανθόνερο


Υλικά για τους κουραμπιέδες 
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' ασπρίσει και συνεχίζετε με τους κρόκους, τη βανίλια, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τα αμύγδαλα και προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι.

Ζυμώνετε αρκετή ώρα ώστε η ζύμη για τους κουραμπιέδες να γίνει μαλακή για να πλάθεται εύκολα.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες και τους βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τους ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20' περίπου.
Μόλις τους βγάλετε, τους πασπαλίζετε με το ανθόνερο και την άχνη ζάχαρη.
Όταν κρυώσουν, τοποθετείτε τους κουραμπιέδες στην πιατέλα και τους πασπαλίζετε ακόμα μία φορά με ζάχαρη άχνη.
 

 Γιάννης Ταϊπλιάδης Εμιλιάνο Περτζεγκάϊ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου