Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Το νόημα της Σταύρωσης χθες και σήμερα…

Η Σταύρωση αναφέρεται στη θυσία του Ιησού Χριστού που λόγω της θεϊκής Του φύσης παραμένει αναλλοίωτος επομένως και το νόημα της Σταύρωσης Του παραμένει το ίδιο χθες και σήμερα. Η Σταύρωση δεν επιδιώκεται και αυτό το τόνισε ο ίδιος ο Χριστός, όταν στον κήπο της Γεθσημανής ενώ ως άνθρωπος παρακάλεσε τον Πατέρα Του να άρει το ποτήριο τούτο εντούτοις το υπέμεινε υπακούοντας σε Αυτόν διότι με τη θυσία Του αυτή θα επιτυγχάνονταν η σωτηρία του κόσμου.
    Σήμερα, λίγο πολύ μας παρουσιάζουν τη Σταύρωση σαν παράδειγμα για να υπομένουμε όλες τις κακουχίες και αδικίες του κόσμου, παραιτούμενοι από το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση για δικαίωση μέσα σε αυτόν τον κόσμο. Και όμως η σωτηρία μας θα κριθεί από τη δυναμική ή όχι άσκηση αυτού του δικαιώματος μας.
    Η Ανάσταση και η σωτηρία που ακολουθεί τη Σταύρωση, δεν είναι η επιβράβευση της υπομονής και της παθητικής ανοχής της επιτελούμενης στον κόσμο αδικίας, αλλά το στεφάνωμα των αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων.
       Αδελφοί εάν θέλουμε να μιμηθούμε το Χριστό θα πρέπει να αγωνισθούμε για τη δικαιοσύνη και να μη μένουμε αμέτοχοι στην προσπάθεια δημιουργίας μίας καινούργιας κτίσης…   
Πηγή: http://www.agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου