Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Στο Εργαστήριο Φυσικής του 6ου Γυμνασίου


Στο Εργαστήριο Φυσικής του 6ου Γυμνασίου
Σήμερα τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το γειτονικό μας Γυμνάσιο, το 6ο Κατερίνης. Στόχος μας ήταν η γνωριμία μας με το Γυμνάσιο στο οποίο υπαγόμαστε. Στα πλαίσια αυτής της γνωριμίας ήρθαμε σε συνεργασία  με το Διευθυντή του Γυμνασίου και τον καθηγητή Φυσικής κ. Πετούση Χρήστο.
Ο κ. Πετούσης μας ξενάγησε στο χώρο του Γυμνασίου και αφού περιηγηθήκαμε και γνωρίσαμε το κτήριο, στη συνέχεια μας φιλοξένησε στο Εργαστήριο Φυσικής. Βρεθήκαμε σε ένα χώρο άρτια οργανωμένο για τη φιλοξενία μαθητών και την πραγματοποίηση των πειραμάτων. Τα πειράματα που μας έκανε ήταν σχετικά με το φως.
Μας μίλησε για το φως ως ενέργεια και ορισμένα από τα φαινόμενα που δημιουργεί. Έκανε πειράματα σχετικά με την ανάκλαση, τη διάθλαση και την ανάλυση του φωτός. Μας μίλησε για το φάσμα και το πώς αντιλαμβανόμαστε τα χρώματα. Γνωρίσαμε συγκλίνοντες και αποκλίνοντες φακούς και το πώς χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ζωή μας! Μας έδειξε χειροποίητες φωτογραφικές μηχανές και χειροποίητο τηλεσκόπιο!
Στο τέλος μας έδωσε πληροφορίες για το πώς αντλούμε  γνώσεις μέσα από το διαδίκτυο.
Χαρήκαμε για όσα ενδιαφέροντα πράγματα είδαμε και αισθανόμαστε ευγνώμονες για το χρόνο που μας αφιέρωσε….



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου