Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα εμβολιασμού


Σήμερα για το σχολείο μας και ιδιαίτερα για τους μαθητές της Α΄τάξης η μέρα είναι διαφορετική από τις άλλες. Ήρθε κλιμάκιο από το Νοσοκομείο Κατερίνης και ξεκίνησε το δοκιμαστικό για το καθιερωμένο εμβόλιο. Μεγάλη η αγωνία για τους μικρούς μαθητές μας, την οποία όμως ξεπερνούν με τη βοήθεια των νοσοκόμων και των δασκάλων τους


Το  τεστ μαντού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαπιστωθεί αν έχουμε φυματίωση. Μπορούμε να το κάνουμε στα κέντρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας ή στα ιατρεία των ασφαλιστικών οργανισμών ή σε ιδιωτικά ιατρεία. Τα σχολεία όμως είναι ο καταλληλότερος τόπος για μαζικούς εμβολιασμούς. 

Ο γιατρός θα εγχύσει με ένεση μια μικρή ποσότητα από ειδικό υγρό κάτω από την επιδερμίδα, στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα. Μετά από 2 έως 3 μέρεςο γιατρός θα ελέγξει  το σημείο όπου έγινε η ένεση και αν διαπιστώσει ότι έχει αναπτυχθεί εκεί μια κοκκινίλα, θα την μετρήσει και θα μας πει αν το τεστ είναι θετικό ή αρνητικό. Η θετική αντίδραση συνήθως σημαίνει ότι έχουμε μολυνθεί από κάποιον που έχει ενεργή φυματίωση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου