Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Με τα φτερά της ... φαντασίας!


Τα παιδιά του τμήματος Ένταξης δημιούργησαν κείμενα με θέμα το φεγγάρι και την ... ονειροχώρα, ενώ παράλληλα συμπλήρωσαν και φύλλα εργασίας! Δείτε τα...

Το φωτεινό φεγγάριΣτο μεγάλο κάστρο, δίπλα στη γαλάζια θάλασσα , ζούσαν ευτυχισμένοι τρεις δυνατοί κι όμορφοι ιππότες κι ένας καλοσυνάτος βασιλιάς.

Ένα ζεστό βράδυ, ο βασιλιάς λέει στους ιππότες: θέλω να πάτε στο γλυκό φεγγάρι και να του δώσετε κάποια πολύτιμα δώρα . Ετοιμάστηκαν και ξεκίνησαν οι ιππότες με χαρά και αγωνία για το φεγγάρι.

Καθώς πήγαιναν, άρχισε να βρέχει. Η βροχή δυνάμωνε όλο και περισσότερο. Έχασαν το δρόμο. Ανησύχησαν , κρύωσαν , δυσκολεύτηκαν. Τους είδε από μακριά η λαμπερή αστραπή. Τους βοήθησε με τη λάμψη της να βρούνε το δρόμο. Κατάφεραν να φτάσουν στο φεγγάρι.

Ξεκουράστηκαν στην πολιτεία του φεγγαριού. Έδωσαν τα πολύτιμα δώρα του βασιλιά στο φεγγάρι.

Από ευγνωμοσύνη τότε το φεγγάρι , υποσχέθηκε , ότι τις περισσότερες νύχτες του χρόνου θα τους φωτίζει απαλά και γλυκά!

Ένα ταξίδι στο φεγγάρι


Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα, αποφάσισα να ταξιδέψω στο φεγγάρι για να δροσιστώ. Ετοίμασα τη βαλίτσα μου. Σχεδίασα τη διαδρομή μέχρι το φεγγάρι. Ξεκίνησα το μακρινό μου ταξίδι.

Στη διάρκεια του ταξιδιού μου , συνάντησα πολλές δυσκολίες. Με βοήθησαν οι φίλοι μου τ' αστέρια και ο άνεμος. Με τη βοήθεια των φίλων μου και τη δική μου προσπάθεια , κατάφερα να φτάσω στο φεγγάρι.

Ξεκουράστηκα στο φιλόξενο φεγγάρι. Γίναμε καλοί φίλοι. Άρχισε να μου λέει την ιστορία του. Του είπα κι εγώ τη δική μου ιστορία. Οι στιγμές κοντά στο φεγγάρι πέρασαν γρήγορα και ευχάριστα. Ήρθε η ώρα να επιστρέψω σπίτι μου...

Το γλυκό φεγγάρι


Ένα ψηλό κι άσχημο παιδί, ήθελε να μας πει, μια όμορφη ιστορία. Άρχισε να μας λέει την ιστορία του...

Ότι, ήθελε να πάει, πάνω ψηλά στο γλυκό φεγγάρι .Έκανε πολλές προσπάθειες για να φτάσει στο γλυκό φεγγάρι. Με πολύ κόπο και βοήθεια από τους φίλους του, κατάφερε να φτάσει στο φεγγάρι.

Το σκέπασε μ΄ένα απαλό και ζεστό πανί, έτσι έγινε μισοφέγγαρο. Χαρούμενο και ικανοποιημένο το παιδί κοιμήθηκε παρέα με το μισό φεγγάρι...

1. Απαντώ στην ερώτηση:

Τι είναι το παιδί; ........................ , .................., ...................., ..................................
Τι είναι η ιστορία; ...............
Τι είναι το πανί; ................... , ...........................
Τι είναι το φεγγάρι; ..................., ...........................

2. Τι έκανε το παιδί χτες;
..................., ......................., ......................., .............................., ..............................

3. Βρίσκω και γράφω τα αντίθετα :
Γλυκό, ................
Άσχημο , ...........................
Μεγάλο, ........................
Χαρούμενο ,...............................
Μισό , ...............................
Ψηλά , .........................
Πολλές, ......................
Αρχίζω, ..............................
Απαλό, ...................................
Ζεστό, ...................................

4. Βάζω ο και διαβάζω:
Τ _ άσχημ_
Τ_ χαρούμεν_
Τ_ μισ_
Τ_ απαλ΄_
Τ_ ζεστ΄_
Τ_ γλυκ΄_

5 . Συμπληρώνω τις καταλήξεις των λέξεων ( η, ι, οι, υ, ει )

Το παιδ΄_ κρατά στο χέρ_ του ένα παν΄_ .
Πηγαίν_ _ και σκεπάζ_ _ το φεγγάρ_.

Το διψασμένο αστέρι


Κάποτε ένα μικρό αστεράκι δίψασε και κατέβηκε στη γη να πιει νερό. Πήγε σε ένα όμορφο σπίτι. Χτύπησε την πόρτα.

Άνοιξε την πόρτα ο νοικοκύρης του σπιτιού. Το κάλεσε σε δείπνο. Το διψασμένο αστεράκι δέχτηκε να μείνει στο σπίτι αυτό. Το πρότειναν να μείνει στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου για ένα μήνα. Μέρα και νύχτα φώτιζε το δέντρο και τις καρδιές των ανθρώπων, μέχρι που ήρθε η ώρα να φύγει . Αλλά έπεσε κι έσπασε το πόδι του.

Έτσι έμεινε κοντά στους ανθρώπους που αγάπησε πολύ. Από τότε κάθε νύχτα τους συντροφεύει και τους φωτίζει.

Όνειρο ήταν ...


Σε μια όμορφη χώρα, η κυρία Αρκούδα με τα μικρά και ζωηρά παιδιά της και η Ελεφαντίνα με τους φίλους της ζούσαν σ' ένα ωραίο και πράσινο δάσος.

Μια ζεστή και φωτεινή μέρα , όλοι μαζί ξεκίνησαν να πάνε έναν περίπατο. Στο δρόμο τους , συνάντησαν κάποιους καλούς ανθρώπους κι εμένα. Τα ζώα μας καλημέρισαν και μας κέρασαν νόστιμα φρούτα. Παίξαμε με τα αρκουδάκια πολλά παιχνίδια .

Κάποια στιγμή ξύπνησα και κατάλαβα ότι ήταν όνειρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου