Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας…






Υλικά
 
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
4/5 κούπας νερό
1/5 κούπας λικέρ πικραμύγδαλο (η κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας)
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κούπα ζάχαρη
3 ¼ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κουταλάκια του γλυκού μπέïκιν
1 κούπα κακάο
Για το γλάσο:

1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά του γλυκού κακάο
½ φλιτζανάκι του καφέ αραιωμένο και χλιαρό λικέρ
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και το ξύσμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Στη φάση αυτή καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε μίξερ για να γίνει πιο αφράτο το κέικ μας. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και βάζουμε το  μείγμα μας να ψηθεί 45- 50 λεπτά στους 175ο 
Όταν ψηθεί το αφήνουμε 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο και περιχύνουμε με αυτά το κέικ μας. Για να στολίσουμε πασπαλίζουμε με τριμμένα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου