Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση με την ψυχολόγο της "Ατράκτου"


Στα πλαίσια του προγράμματος της "διαφορετικότητας", το οποίο έχουν εκπονήσει για φέτος οι τάξεις Ε' και Στ', βρέθηκε την Παρασκευή (21/11) στο Σχολείο μας η κ. Πόπη Γκανά, ψυχολόγος, στέλεχος του Κέντρου Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Νομού Πιερίας,  "Άτρακτος".

Ανταποκρινόμενη σε κάλεσμά μας, σε συνάντηση που είχε με τους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων τμημάτων (Ε1 - Ε2 - Στ1 - Στ2), καθώς και με τον υπεύθυνο του τμήματος Ένταξης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν καταγεγραμμένες συμπεριφορές μαθητών του Σχολείου μας οι οποίες έχουν να κάνουν με ενδοσχολική βία και εκφοβισμό (bulling), καθώς και άλλες παραβατικές συμπεριφορές, εκ μέρους των παιδιών, τόσο εντός όσο και εκτός της σχολικής μονάδας...

Μετά από μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες από τα τμήματα που προαναφέρθηκαν,  ένα βιωματικής μορφής πρόγραμμα, με απώτερο στόχο την άμβλυνση αυτών των συμπεριφορών στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Μετά τη σημερινή πρώτη συνάντηση, συμφωνήθηκε να υπάρξουν το επόμενο διάστημα κι άλλες, ώστε να δημιουργηθεί το τελικό πλάνο της καλύτερης προσέγγισης του θέματος που μας αφορά όλους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου