Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μπουκωμένη μύτη. Βοηθήστε το να αναπνεύσει σωστά


Η γρίπη μας αφορά όλους. Μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά όμως ταλαιπωρούνται περισσότερο καθώς αρρωσταίνουν πολλές φορές κατά την διάρκεια του χειμώνα. Σίγουρα δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε γυάλα για να τα προστατεύσουμε. Μπορούμε όμως να τα προφυλάξουμε αλλά και να τα βοηθήσουμε να ξεπεράσουν  πιο εύκολα την ίωση όταν αρρωστήσουν.

Προστατεύστε τα

* Φροντίζετε να κάνει όλα τα εμβόλια στην ώρα τους.

* Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται νωρίς και αρκετές ώρες. 

* Η διατροφή του πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινές και φρέσκες τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά,  πλούσιες σε βιταμίνες. 

* Μάθετε του να πλένει συχνά τα χέρια του ιδίως όταν επιστρέφει σπίτι ή όταν ανταλλάσσει παιχνίδια, αντικείμενα με άλλα παιδιά.

* Αερίζετε συχνά το δωμάτιο του ακόμα και όταν έχει κρύο έξω.

* Εάν η ατμόσφαιρά του σπιτιού σας είναι ξερή χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή βάλτε ένας σκεύος με νερό πάνω στο καλοριφέρ τις ώρες που κοιμάται.

* Μην ντύνετε το παιδί υπερβολικά. 

Εάν το παιδί αρρωστήσει κρατήστε το στο σπίτι. Μην το στείλετε σχολείο, γιατί θα κολλήσει και τα άλλα παιδάκια. Φροντίστε να ξεκουραστεί και αντιμετωπίστε τα δυσάρεστα συμπτώματα που θα το ταλαιπωρήσουν αλλά μπορεί και να του δημιουργήσουν προβλήματα υγείας. Το κυριότερο πρόβλημα των παιδιών είναι η καταρροή, καθώς δεν μπορούν να καθαρίσουν σωστά τη μύτη τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να πάθουν ωτίτιδα, η οποία είναι πολύ επώδυνη αλλά και επικίνδυνη καθώς μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ακοής. Στα φαρμακεία υπάρχουν πολλά προϊόντα κατάλληλα για την ρινική αποσυμφόρηση, για βρέφη και νήπια, που θα ανακουφίσουν και θα προφυλάξουν το παιδί σας από διάφορα προβλήματα.

1. Πλαστικές αμπούλες μίας χρήσης με στείρο διάλυμα για τον καθαρισμό και ενυδάτωση της μύτης.

2. Αποστειρωμένος φυσιολογικός ορός, για την μύτη και τα μάτια.

3. Το Κιτ Αναρρόφησης για τη μύτη (Αποφρακτήρας μύτης) είναι εύκολο στη χρήση και προσφέρει μια γρήγορη λύση στη μητέρα για να κρατά τη μυτούλα του παιδιού πάντα καθαρή.

http://www.boro.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου