Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η τάξη γευματίζει!




Τι τρώει;
Μμμμμμμμμμμ...  μακαρονάδα με πάστα ελιάς!
Σήμερα η τάξη μας μαζεύτηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, όχι για πρόβα ή κάποια εκδήλωση αλλά για να φάμε όλοι μαζί. Η κυρία Ζωή μας μαγείρεψε! Μας έφτιαξε μακαρονάδα με σάλτσα από πάστα ελιάς.



Όλοι μαζί στρώσαμε ένα μεγάλο τραπέζι με χάρτινα τραπεζομάντηλα, βάλαμε πηρούνια και χαρτοπετσέτες και βοηθήσαμε να σερβιριστεί το φαγητό. Για σαλάτα κόψαμε ντομάτες και ελιές , σε μικρά πιάτα βάλαμε ωμό λάδι με ρήγανη, κόψαμε και το ψωμί και κάτσαμε όλοι γύρω από το τραπέζι. Είπαμε την προσευχή και φάγαμε. Ήταν πολύ ωραία, γιατί πρώτη φορά έφαγα με όλους τους συμμαθητές, τις συμμαθήτριες και την κυρία μου.
Βουτήξαμε το ψωμί σε ωμό λάδι και νιώσαμε τη γεύση του!  Έχουμε φάει πολλές φορές  μακαρονάδα αλλά με σάλτσα από πάστα ελιάς πρώτη φορά και ήταν πολύ νόστιμη και εύκολη η συνταγή της . Για να τη φτιάξουμε ξεχωρίσαμε τις ελιές από το κουκούτσι και τις βάλαμε στο μούλτι. Τις λιώσαμε και τις ρίξαμε στη σάλτσα ντομάτας που μόλις είχε αρχίσει να βράζει. Συμπληρώσαμε λίγο νερό, λάδι και ρήγανη, την αφήσαμε να πάρει μία βράση και η σάλτσα ήταν έτοιμη. Μοσχοβόλησε όλο το σχολείο!



          Μόλις τελειώσαμε το φαγητό ήρθαν κι άλλοι δάσκαλοι κι ο διευθυντής μας. Κάθισαν μαζί μας και τους σερβίραμε τη σπεσιαλιτέ μας. Έμειναν ευχαριστημένοι, όπως μείναμε κι εμείς πάρα πολύ ευχαριστημένοι και θα θέλαμε να το επαναλάβουμε.
Η δραστηριότητα αυτή οργανώθηκε στα πλαίσια της θεματικής ενότητας που δουλέψαμε στην τάξη για την ελιά και το λάδι.
Ιωσηφίδου Ελένη Δ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου