Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μαθαίνουμε για το εμφιαλωμένο νερό



Επιτραπέζιο: Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει υποστεί επεξεργασία απολύμανσης, γεγονός που σύμφωνα με τους ειδικούς το καθιστά ως την καλύτερη επιλογή. Περιέχει συγκεκριμένα ιχνοστοιχεία, τα οποία αναγράφονται στην ετικέτα της συσκευασίας. Διατίθεται και σε ανθρακούχα μορφή, όπου έχει γίνει προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα κατά τη παρασκευή.
Μεταλλικό: Προέρχεται από μια πηγή νερού και δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Υπάρχει το φυσικό μεταλλικό αλλά και το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό. Στο φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό υπάρχει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είτε περιέχεται στην πηγή νερού είτε έχει προστεθεί από την εταιρεία που παρασκευάζει ή τυποποιεί το νερό. Για να χαρακτηριστεί ένα εμφιαλωμένο νερό μεταλλικό, πρέπει να έχει συγκέντρωση αλάτων, μετάλλων και ιχνοστοιχείων το λιγότερο 500ppm ανά λίτρο.
Κατάλληλα για δίαιτα: Χαρακτηρίζονται από χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Συνήθως για να υπάρξει ο χαρακτηρισμός "κατάλληλα για δίαιτα", το νάτριο πρέπει να είναι σε συγκέντρωση μικρότερη από τα 20ppm. Αυτή η κατηγορία εμφιαλωμένου νερού ενδείκνυται σε ανθρώπους που κάνουν δίαιτα και σε όσους έχουν υπέρταση.
Ασφάλεια εμφιαλωμένου νερού
Πριν αγοράσουμε ένα μπουκάλι εμφιαλωμένου νερό, πρέπει να ελέγχουμε την συσκευασία και το μέρος στο οποίο έχει αποθηκευτεί. Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε νερά που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, που δεν είναι καλά σφραγισμένα, που εμφανίζουν χρωματική αλλαγή ή έχουν αλλοιωμένη οσμή.
Η αποθήκευση του νερού στο σπίτι πρέπει να γίνεται στη σωστή θερμοκρασία, κάτω των 18ο C , ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι όλα τα πλαστικά μπουκάλια είναι μιας χρήσης. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να γεμίζουμε το πλαστικό μπουκάλι με νερό βρύσης, καθώς το μπουκάλι ενδεχομένως να έχει μολυνθεί από βακτήρια ή μικρόβια τα οποία μπορούν να «μεταναστεύσουν» στο νερό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αποθήκευση του νερού της βρύσης πρέπει να γίνεται σε γυάλινο μπουκάλι.
http://www.megatv.com/ygeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου