Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Πως μπορούμε να προστατευθούμε από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού;


Σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα πρέπει να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας προκειμένου να αποφύγουμε καταστάσεις όπως η θερμοπληξία. Το πρώτο και βασικό μέτρο είναι να βρισκόμαστε σε δροσερά και σκιερά μέρη ενώ στους εσωτερικούς χώρους, ειδικά όταν υπάρχουν ηλικιωμένοι, παιδιά και άτομα με προβλήματα υγείας, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικά μηχανήματα, ανεμιστήρες, ενώ ακόμα και ένα ρεύμα αέρα από ανοιχτές πόρτες και παράθυρα μπορεί να βοηθήσει. Καλό είναι να περιορίζουμε όσο το δυνατόν τις δραστηριότητές μας σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Το ντύσιμό μας πρέπει να είναι ελαφρύ με ανοιχτόχρωμα ρούχα, φτιαγμένα από ελαφριά υλικά (π.χ. βαμβακερά, μεταξωτά, λινά), ενώ στην αγορά υπάρχουν και ρούχα που έχουν ενσωματωμένα αντιηλιακά φίλτρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όλοι πρέπει να λαμβάνουμε τα παραπάνω μέτρα προστασίας, ωστόσο περισσότερο ευπαθή στον καύσωνα είναι τα βρέφη, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι αλλά και άνθρωποι με χρόνια προβλήματα υγείας (π.χ. με αναπνευστικά νοσήματα, καρδιοπαθείς, ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη κ.ά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου