Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Γονείς στα 11

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να υιοθετήσουν μωρά, ζώα ,δέντρα, φυτά κ.ά. Η λέξη υιοθεσία σημαίνει ότι όταν υιοθετώ ένα πράγμα θα πρέπει να το φροντίζω, να το προσέχω και να του δίνω όση αγάπη χρειάζεται. Εμείς τα παιδιά του ΣΤ’2 υιοθετήσαμε διάφορων ειδών δέντρα. Αυτό για μας είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό γεγονός και αισθανόμαστε τυχεροί που είμαστε θετοί γονείς ενός δέντρου. Όμως εμείς έχουμε κάποιες υποχρεώσεις απέναντί του. Θα πρέπει να το προσέχουμε, να το ποτίζουμε, να το κλαδεύουμε, να το ραντίζουμε. Αυτές τις υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουμε και πιστεύω ότι εμείς θα τα καταφέρουμε πολύ καλά.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο θα έπρεπε να συμμετέχουν στην υπέροχη αυτή ιδέα…. την υιοθεσία.
            Τι είναι όμως πραγματικά η υιοθεσία;
Η υιοθεσία είναι να αγκαλιάσουμε κάτι και να το φροντίσουμε με τι θέληση της καρδιάς μας. Μπορούμε να υιοθετήσουμε οτιδήποτε ένα μωρό ένα παιδί ένα δέντρο.
            Η τάξη μας έκανε μια εκδρομή στον Πέλεκα με στόχο τη δεντροφύτευση.  Υιοθετήσαμε κάποια δέντρα. Τα φυτέψαμε, τα φροντίσαμε. Με λίγα λόγια γίναμε οι   γονείς τους.                
            Αυτή η ενέργεια μας ευαισθητοποιεί, μας κάνει καλύτερους και πιο υπεύθυνους ανθρώπους. Όλοι οι άνθρωποι θα ήταν καλό να βάλουν στόχο την υιοθεσία. Στόχο τωρινό, στόχο παντοτινό!
            Με αυτήν την πράξη αισθάνομαι πως γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, παροτρύνοντας τους γύρω να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

Γιώργος Αβραμίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου