Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ

Το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες μετατράπηκε το 1991 από τον ιδιοκτήτη και απόγονο της ηρωίδας, Φίλιππο Δεμερτζή - Μπούμπουλη, σε μουσείο, το οποίο υποδέχεται πλήθος επισκεπτών. Έτσι δημιουργήθηκε το μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.
Στο μουσείο Μπουμπουλίνας μπορεί κανείς να δει συλλογή όπλων, επιστολές και άλλα αρχεία, παλιά βιβλία, πορτρέτα της Μπουμπουλίνας, προσωπικά της αντικείμενα, έπιπλα, διακρίσεις που τις είχαν απονείμει κυρίως ξένες κυβερνήσεις και πολλά άλλα.
 Πιο συγκεκριμένα στη μεγάλη σάλα του σπιτιού που είναι και το πιο εντυπωσιακό δωμάτιο και στο οποίο γινόντουσαν τα διάφορα πολεμικά συμβούλια, μεταξύ Μπουμπουλίνας και των άλλων καπεταναίων του νησιού μπορεί να δει κανείς το πανέμορφο ξυλόγλυπτο ταβάνι Φλωρεντιανής τεχνοτροπίας αλλά και συλλογή όπλων της εποχής, μεταξύ αυτών και η πιστόλα της Μπουμπουλίνας.
Στο μουσείο Μπουμπουλίνας στο Δωμάτιο Υποδοχής μπορεί να δει κανείς διάφορα προσωπικά αντικείμενα της ηρωίδας ενώ στη βιβλιοθήκη, μεταξύ σπανίων βιβλίων, βρίσκεται και η χρυσοκέντητη μαντίλα της καπετάνισσας. Στο αρχοντικό της Μπουμπουλίνας θα δείτε ακόμα την Τραπεζαρία όπου δεσπόζει το ξύλινο χειροποίητο μοντέλο του Αγαμέμνονα, συλλογή από πορσελάνες , κυρίως Αγγλικής και Κινεζικής προέλευσης, μεταβυζαντινές εικόνες με ωραιότερη αυτή του Αγίου Νικολάου αλλά και σπάνια βιβλία. 

Οι πληροφορίες πάρθηκαν Lagreece.gr             
  Ειρήνη Κρομιλίδου                                                                                            
 Βαγγελία Φωτιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου