Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Η αμυγδαλιά


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

   
    Η αμυγδαλιά  είναι καρποφόρο δέντρο της οικογένειας των ροδιδών (δικότυλο). Ανθίζει την άνοιξη και βγάζει εντυπωσιακά , άσπρα  με υπέροχη οσμή πέταλα χρώματος ελαφρά ρόδινα .
     Κατάγεται από τις ζεστές και γνωστές περιοχές της  μέσης ανατολής (Ιράν) και εξαπλώθηκε στις περιοχές της μεσογείου , της βόρειας Αφρικής  και της νότιας Ευρώπης από τους Έλληνες, τους Ρωμαίους και τους Αιγύπτιους.
Τα γλυκά αμύγδαλα μας είναι χρήσιμα στην ζαχαροπλαστική, σαν ξηροί καρποί και στην παραγωγή ελαίου. Τα πικρά τα  χρησιμοποιούμε στην φαρμακευτική και στην αρωματοποιία.
Άννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου