Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

4η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA229, γιορτή υποδοχής


 Πραγματοποιήθηκε η 4η κινητικότητα στου προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: "Cinderella then and now - Discovering our values", στο 12ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης, με τη συμμετοχή 15 εκπαιδευτικών από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία και την Πολωνία.Πρώτη μέρα του προγράμματος, μετά το καλωσόρισμα των φιλοξενούμενων εκπαιδευτικών, έγινε γιορτή υποδοχής. Ξεκίνησε η γιορτή με το καλωσόρισμα του διευθυντή του σχολείου μας κ. Φακαλή Κωνσταντίνο και της υποδιευθύντριας και συντοντονίστριας προγράμματος κ. Κουτσουρά Ζωή κατόπιν τη σκυτάλη την πήραν οι μαθητές παρουσιάζοντάς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα, με τη πολύτιμη βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας, με την άριστη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής.

Ακολούθησε αναπαράσταση του μύθου της Ελιάς, από τις μαθήτριες του τμήματος ένταξης και φυτεύτηκε συμβολικά το δέντρο της ελιάς, σαν σύμβολο Δημοκρατίας, Ειρήνης.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο και Αρχαιολογικό πάρκο του Δίου με τη βοήθεια ξεναγού, καθώς και το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου στο Λιτόχωρο. Η πρώτη μέρα του προγράμματος, ολοκληρώθηκε τρώγοντας βραδινό με θέα το κάστρο του Πλαταμώνα ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου