Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

4η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA229, 3η μέρα προγράμματοςΕπίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας αλλά και στη Θεσσαλονίκη, περιελάμβανε το πρόγραμμα της Τετάρτης (9/11/2022), για τα μέλη των αποστολών του Erasmus +KA229.

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Βεργίνας, ένα από τα εντυπωσιακότερα που υπάρχουν στον Ελλαδικό (και όχι μόνο) χώρο!Με τη βοήθεια της εξαιρετικής ξεναγού μας, οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν και είδαν τα εκπληκτικά ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη και τα οποία με τρόπο εντυπωσιακό εκτίθενται στο Μουσείο.


Όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας εκεί, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη και επισκεφτήκαμε τα Κάστρα της πόλης, την Καμάρα, τη Ροτόντα, τον Λευκό Πύργο, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ενώ η παρουσία μας στη συμπρωτεύουσα ολοκληρώθηκε με μια βόλτα με καραβάκι στον Θερμαϊκό.Η ικανοποίηση όλων από τα όσα είδαν εκείνη τη μέρα ήταν έκδηλη στα μάτια τους και παρά την κούραση, μας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και καταγοητευμένοι από τη φιλοξενία και από τα όσα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου