Υλικά
Για την βάση:
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή 250γρ μπισκότα τύπου Digestive
125γρ (μισή συσκευασία) μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
Για την κρέμα:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
300γρ τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
Χυμό και ξύσμα 2 λεμονιών
1 φύλλο ζελατίνης
Λίγο νερό
Για το γαρνίρισμα:
Λίγο γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα λεμόνι
Εκτέλεση
Λιώστε την μαργαρίνη κι αφήστε να κρυώσει. Τρίψτε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη, προσθέστε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατέψτε καλά με τα δάχτυλα μέχρι να ποτιστούν με μαργαρίνη όλα τα μπισκότα. Απλώστε το μίγμα στη φόρμα που θα βάλετε το τσιζ κέικ σας και πατήστε καλά με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να στρωθεί το μίγμα καλά στον πάτο αλλά και λίγο στα πλάγια της φόρμας. Βάλτε τη βάση μπισκότου για λίγο στο ψυγείο να παγώσει. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα ποτήρι βάλτε το φύλλο ζελατίνης και ρίξτε λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας) για να λιώσει. Προσθέστε τη ζελατίνη στη κρέμα και ανακατέψτε καλά. Αδειάστε την κρέμα πάνω στη βάση μπισκότου και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ώστε να δέσει η κρέμα. Σερβίρετε ρίχνοντας πάνω από κάθε κομμάτι μια κουταλιά του γλυκού μαρμελάδα ή γλυκό λεμόνι.
καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου