Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα της γρίπης
*       Ταΐστε το κρυολόγημα και λιμοκτονήστε τον πυρετό.
Πολλοί πιστεύουν ότι όταν πάσχουν από κρυολόγημα θα πρέπει να τρώνε υπερβολικά, και όταν θα έχουν πυρετό να μην τρώνε σχεδόν καθόλου. Δεν ισχύει καμία από τις δύο πεποιθήσεις. Η καλύτερη συμβουλή είναι να ακούτε την όρεξη σας. Το να λιμοκτονείτε κατά την διάρκεια μιας ασθένειας είναι κακή ιδέα. Η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων απλά θα κάνει πιο δύσκολη την ανάνηψη από την ασθένεια.
*       Πίνετε αρκετά υγρά:
Πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού 8-12 ποτήρια την ημέρα. Επιπλέον νερό χρειάζεται όχι μόνο για την καταπολέμηση της λοίμωξης, αλλά και για την αφυδάτωση που προκαλείται από τον πυρετό. Εάν έχετε κι άλλα συμπτώματα όπως εμετούς και διάρροια θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών.
*       Βιταμίνη C:
Πάρτε 250mg κάθε μέρα για 5 με 7 μέρες. Αν και η βιταμίνη C δεν μπορεί να εμποδίσει το κρυολόγημα, μπορεί να απαλύνει τα συμπτώματα (όπως μύτη που τρέχει, πονεμένος λαιμός) και πιθανόν να μικρύνει την διάρκεια της ασθένειας. Επίσης πίνετε αρκετούς χυμούς πορτοκάλι ή γκρέιπφρουτ. Οι χυμοί παρέχουν και βιταμίνη C, και υγρά και θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

*       Φάτε κοτόσουπα!
Μελέτες απέδειξαν τα πιθανά πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η κοτόσουπα στο κρυολόγημα και στην γρίπη. Παρόλο που οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι πως βοηθάει η κοτόσουπα, πιστεύουν ότι τα πλεονεκτήματα σχετίζονται με την γεύση και την οσμή της σούπας. Η κατανάλωση κοτόσουπας βοηθάει την αύξηση της ροής των εκκρίσεων της μύτης και την διάνοιξη των αεραγωγών. Δεν βοηθάει στην μείωση της διάρκειας της ασθένειας, αλλά απαλύνει τα συμπτώματα προσωρινά.
*       Σκόρδο:
Βοηθάει στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Περιλαμβάνετε 3 σκελίδες σκόρδο στην διατροφή σας κάθε μέρα τρώγοντας φαγητά όπως: σκορδόψωμο, σάλτσα ζυμαρικών, λαζάνια, ντρέσινγκ για σαλάτα με σκόρδο, και με την προσθήκη του σε σαλάτες ζυμαρικών, σούπες και βραστά.
*       Εχινάτσεα:
Το βότανο αυτό ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Χρησιμοποιείστε το προσεκτικά εάν έχετε αλλεργίες στα αγριόχορτα, την γύρη, προβλήματα με τα νεφρά ή είστε έγκυος ή θηλάζετε. Λαμβάνετε 500 mg σε μορφή κάψουλας 3 φορές την ημέρα από την πρώτη ημέρα των συμπτωμάτων. Μετά μειώστε σε 250 mg , 4 φορές την ημέρα για 10 μέρες. Θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή τον φαρμακοποιό σας πριν λάβετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα.

*       Παραχαϊδέψτε τον εαυτό σας:
Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο χρειάζεται.
Με την διεξαγωγή ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής μπορείτε να αποφύγετε την εμφάνισης της ασθένειας ή να μειώσετε την σοβαρότητα της γρίπης.
Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν από την λήψη βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και βοτάνων.
http://e-diatrofi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου