Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του Bullying...


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (6/3) στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου μας, εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του Bullying...

Μετά το πρώτο δίωρο, παιδιά και εκπαιδευτικοί είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Αφού αρχικά παρακολουθήσαμε δύο εξαιρετικά videos, στη συνέχεια δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες παιδιών (με ρόλους: μαθητών - γονέων - εκπαιδευτικών - δημοσιογράφων), οι οποίες συμμετείχαν σε ένα πολύ μεγάλο πάνελ, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τα υπόλοιπα παιδιά παρακολουθούσαν με αμείωτο ενδιαφέρον τα όσα λέχθηκαν από τους συμμαθητές τους για το πολύ σημαντικό θέμα του εκφοβισμού (bullying) και φυσικά συμμετείχαν και αυτά στη διαδικασία, εκφράζοντας την άποψή του μέσα από τις τοποθετήσεις τους. Αξίζει να σημειωθεί πως ακουστήκαν πολλές απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις, ένα γεγονός που δείχνει την μεγάλη ενημέρωση που υπάρχει στα παιδιά για τον σχολικό εκφοβισμό, αλλά και για τον εκφοβισμό γενικότερα.

Να σημειωθεί πως η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το διαδικτυακό ραδιόφωνο του Σχολείου μας!!! Επίσης παρουσιάστηκε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου -σε γραφήματα- η επεξεργασία των ερωτηματολογίων, τα οποία συμπλήρωσαν οι μαθητές των μεγάλων τάξεων!
 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου