Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μηλοπιτάκια νηστήσιμα χωρίς λάδι




Άλλο ένα πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ακόμα και για τις μέρες που νηστεύεις το λάδι! Μηλοπιτάκια χωρίς λάδι, πεντανόστιμα και με λίγες θερμίδες!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
7-8 μήλα ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια σταφίδες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Λίγο κονιάκ
Ξηροί καρποί της αρεσκείας σας
Ζάχαρη άχνη, κανέλλα, γαρίφαλο
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα αντικολλητικό σκεύος τα μήλα και τις σταφίδες κι ελάχιστο νεράκι κι αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μήλα, αλλά όχι να διαλυθούν. Προς το τέλος ρίχνετε και τη ζάχαρη, κανέλλα και λίγο γαρίφαλο κι αφήνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αν θέλετε προσθέτετε και λίγες σταγόνες κονιάκ. Βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας (καρύδια, φουντούκια ή αμύγδαλα) κι ανακατεύετε καλά το μίγμα. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε φαρδιές λωρίδες. Βάζετε στην άκρη της λωρίδας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση και αρχίζετε να διπλώνετε διαγώνια ώστε να σχηματίζετε κάθε φορά ένα τριγωνάκι . Συνεχίζετε το ίδιο μέχρι να σας τελειώσει η γέμιση. Βάζετε τα μηλοπιτάκια πάνω σε αντικολλητικό ταψί και τα ραντίζετε από πάνω με λίγο νεράκι (για να γίνει πιο τραγανό το φύλλο). Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λετπά, μέχρι να δείτε το φύλλο να ροδοκοκκινίζει. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου