Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

BREAKFAST AT SCHOOL




Το Ε1 και το Ε2 την Πέμπτη 7 Μαρτίου, με την καθοδήγηση της κυρίας Μαριάννας (δασκάλας αγγλικών) και του κυρίου Κώστα, ετοίμασαν και τα δύο είδη πρωινού και το βρετανικό και το ελληνικό και οι μαθητές απόλαυσαν τις διαφορετικές γεύσεις των δύο λαών.  


·        Το  πρωινό (breakfast),  είναι το σημαντικότερο γεύμα στη Βρετανία. Ένα πλήρες Βρετανικό πρωινό (full British breakfast) περιλαμβάνει μπέικον(bacon), αυγά τηγανητά (fried eggs), χτυπητά (scrambled eggs), ή αυγά ποσέ (poached),  ντομάτες τηγανητές ή ψητές (fried or grilled tomatoes), τηγανητά  μανιτάρια (fried mushrooms), τηγανητό  ή  φρυγανισμένο  ψωμί (toast) με βούτυρο (butter),  λουκάνικα (sausages)  και  φασόλια (beans). Επειδή σχεδόν  όλο  το  γεύμα  είναι  τηγανισμένο  ονομάζεται  Fry-up.
·        Ένα  ελαφρύ  πρωινό  αποτελείται  από  δημητριακά (cereal), μούσλι (muesli), βραστά αυγά(boiled eggs) ή ομελέτα(omelet)  και  φρυγανισμένο  ψωμί. Το breakfast  στην Αγγλία καταναλώνονταν από τις ανώτερες τάξεις από τον 18ο και τον 19ο αιώνα . Υπάρχει μια παροιμία στην Αγγλία που λέει: το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν φτωχός.
Αντίθετα στην Ελλάδα μικρό ποσοστό Ελλήνων τρώνε πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει δημητριακά (cereal), γάλα, ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα (jam), ή μέλι (honey).











Τίποτα δεν πήγε χαμένο...!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου