Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Οι αστείες στιγμές της εκδρομής

Μάθημα χιονοδρομίας

Την Πέμπτη που πήγαμε στο χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου περάσαμε πολύ ωραία και γελάσαμε πολύ. Τα περισσότερα παιδιά προτίμησαν να κάνουν σκι και τα λιγότερα έλκηθρο. Αυτοί που επέλεξαν το σκι έφαγαν πολλές τούμπες, γιατί τα σκι γλιστρούσαν πάρα πολύ.
Σαν φτάσαμε εκεί βάλαμε κάτι βαριές και μεγάλες μπότες και μετά φορέσαμε τα πέδιλα του σκι. Το μάθημα είχε αρχίσει. Το πρώτο που μάθαμε ήταν το φρένο· πώς ονομάζεται και με ποιο τρόπο γίνεται.  Έπειτα ο εκπαιδευτής μας έδειξε πώς να στρίβουμε  και γιατί πρέπει να βάζουμε τα χέρια στα γόνατα και να έχουμε την πλάτη ίσια. Αυτό  διευκολύνει την  ισορροπία μας στο σκι.  Τα παιδιά δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των  εκπαιδευτών γιατί τις άκουγαν για πρώτη φορά. Επίσης μάθαμε, πως όταν θέλουμε να στρίψουμε προς τα δεξιά λυγίζουμε το αντίθετο πόδι, δηλαδή το αριστερό και αντίστροφα., Παρόλα αυτά όμως  καταφέραμε να περάσουμε πάρα πολύ ωραία. Σας μεταφέρουμε μερικά αστεία στιγμιότυπα:
Ο Αντώνης προσπαθούσε να κάνει σκι και φώναζε σε όλους: «Προσοχήήήήήήή κάντε στη άάάάκρη».
Κάποια στιγμή η Βερόνικα πήγε να πιάσει το Χριστόφορο και έπεσε κάτω ανάσκελα. Η Μαρίνα πάλι, την ώρα που παίζαμε χιονοπόλεμο, καθώς προσπαθούσε να βγάλει  το Βασίλη από το χιόνι έπεσε και η ίδια μέσα στην τρύπα. Η Αναστασία την ώρα που έκανε σκι έπεσε και όταν πήγε να σηκωθεί τα πέδιλα κατρακύλησαν και της έφυγαν απ' τα πόδια.  Ο Παναγιώτης πάλι, όταν μας είπε ο εκπαιδευτής να χτυπήσουμε τα σκι για να φύγει το χιόνι, κατρακύλησε με την όπισθεν. Ο Θάνος πέταξε μια χιονόμπαλα στη Βίκυ. Η Βίκυ τον κυνήγησε και τότε ο Θάνος έπεσε ολόκληρος μέσα στο χιόνι. Ο κύριος Πόλης πετούσε χιονόμπαλες στα παιδιά κι αυτά πετούσαν χιονόμπαλες σ΄ αυτόν. Εκείνος για να καλυφθεί, πήρε το τραπεζάκι της καφετέριας και το έκανε ασπίδα!
Ήταν πολύ ωραία!
Αναστασία Νταμπώση -  Μαρίνα Λάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου