Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Έτσι απλά ... αλλά αληθινά


 
Πράγματι είναι πολύ δύσκολη η εποχή που βιώνουμε. Λογαριασμοί, απολύσεις, οικονομικά αδιέξοδα, σκυθρωπά πρόσωπα, ένταση και νεύρα! Μέσα από τη δυσκολία όμως γεννάται και η ομορφιά. Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά μας δίνεται η δυνατότητα  να αξιολογήσουμε καλύτερα αυτά που ακόμη έχουμε και να τα εκτιμήσουμε περισσότερο. Και μιλάω γι' αυτά τα καθημερινά , τα απλά πράγματα που μέχρι τώρα δεν τα βλέπαμε, γιατί μας γοήτευαν κυρίως  υλικές απολαύσεις ή τα θεωρούσαμε δεδομένα.


Σε λίγες ημέρες πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε δώρα στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Φέτος είναι μια καλή ευκαιρία, αντί να ξοδέψουμε χρήματα – που δεν έχουμε – αλλά με την καρδιά μας βοηθό, να φτιάξουμε μόνοι μας δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Μια ωραία ζωγραφιά, μια κατασκευή, μια ωραία ιστορία δεμένη σαν βιβλίο, νομίζω ότι θα συναρπάσει τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όταν δε, συνοδεύεται από ένα χαμόγελο κι ένα ζεστό φιλί, νομίζω ότι αγγίζει τα όρια της ευτυχίας.

Είναι καιρός επίσης να κλείσουμε την τηλεόραση, να φτιάξουμε ένα ευωδιαστό τσάι και δίπλα στο τζάκι ή τη σόμπα να κάτσουμε και να συζητήσουμε με τους φίλους,  τους γονείς μας, τα παιδιά,  με τους συντρόφους  μας ή τους φίλους μας  οι μεγάλοι.

Ένα καλό βιβλίο, λίγη μουσική, ένα λιτό αλλά καλομαγειρεμένο και ζεστό φαγάκι είναι ικανά να μας ταξιδέψουν·. .Μια  βόλτα με τους φίλους/ες μας, μια ζεστή καλημέρα, ένα γλυκό χαμόγελο μπορούν να ζεστάνουν την καρδιά μας.  Μου έρχονται στο νου τα λόγια του Αντώνη Σαμαράκη από το βιβλίο του «Ζητείται ελπίς» που γράφει:« Κάποτε οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων ήταν μακριά η μία από την άλλη, μα οι καρδιές τους ήταν κοντά, σήμερα που οι στέγες των σπιτιών είναι τόσο κοντά οι καρδιές έχουν απομακρυνθεί». Νομίζω πως είναι καιρός  να ασχοληθούμε με απλά αλλά αληθινά πράγματα που γεμίζουν τις καρδιές μας και τις κάνουν να συναντιούνται.

Κ.Ζ.

 

Y:Αφορμή για να γράψω το παραπάνω κείμενο αποτέλεσε το γράμμα της Άλκης Ζέη προς τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου