Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΤΑΩ


 

Από σήμερα η εφημεριδούλα μας εγκαινιάζει μια καινούργια στήλη που θα φιλοξενεί βιβλιοπροτάσεις ,  παρουσιάσεις βιβλίων και οτιδήποτε αφορά στην φιλαναγνωσία. Τη στήλη θα επιμελείται ο Παναγιώτης Φωτιάδης, μαθητής της Στ΄τάξης και μπορεί κάθε μαθητής και μαθήτρια του σχολείου μας να  γράψει τις σκέψεις και τις προτάσεις του , που αφορούν σε βιβλία .

Με το σύνθημα “ Με ένα βιβλίο πετάω” ας αφήσουμε την καρδιά και το νου μας  να πετάξει στον μαγικό κόσμο των βιβλίων. Ελάτε  να ονειρευτούμε,  να "πετάξουμε" με τη φαντασία μας,  να προβληματιστούμε, να ταξιδέψουμε σε κόσμους μαγικούς, να κάνουμε καινούριους φίλους, να ανακαλύψουμε κρυμμένες χαρές και πρωτόγνωρες ομορφιές συντροφιά με ένα καλό βιβλίο.

 Το βιβλίο της εβδομάδας  (6-11-2012)


  Για αυτή την εβδομάδα το βιβλίο που  σας   προτείνω είναι  «Το μυστηριώδες νησί»του Ιουλίου Βερν. Στη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου πέντε Βόρειοι δραπετεύουν με αερόστατο από την πόλη που κατέχουν οι Νότιοι. Πέφτουν όμως σε καταιγίδα και καταλήγουν σ' ένα ερημονήσι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πώς θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν εκεί δίχως αγαθά που προσφέρει ο πολιτισμός; Με ποιον τρόπο θα συνεισφέρει στην ευημερία της αποικίας τους η μυστηριώδης δύναμη που μοιάζει να τους παρακολουθεί, επιβάλλοντας τη θέλησή της με διάφορους τρόπους;  Τι  ρόλο θα παίξει για την τελική τους σωτηρία, το ταξίδι σ' ένα γειτονικό νησί, όπου βρίσκουν έναν εξαθλιωμένο ναυαγό;

Στο μυθιστόρημα αυτό που αγαπήθηκε από πολλές γενιές αναγνωστών, ο Ιούλιος Βερν εξυμνεί το ανθρώπινο πνεύμα και ταυτόχρονα προσφέρει μια θαυμάσια περιπέτεια, που αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, τη συνέχεια των «Παιδιών του πλοίαρχου Γραντ», αλλά και που παρουσιάζει το τέλος της σκοτεινής προσωπικότητας του κάπτεν Νέμο, πρωταγωνιστή του μυθυστορήματος «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα».

                                                                          

                                                                               Παναγιώτης Φωτιάδης

                                                                                               Στ1

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου