Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης

«Glossomobil»


Ποιος είπε πως τα Γερμανικά είναι μόνο εξετάσεις και πτυχία;
Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να μάθει κάποιος τη γερμανική γλώσσα και να γνωρίσει τη γερμανική κουλτούρα; Τώρα η γλώσσα και ο πολιτισμός της Γερμανίας φορτώθηκαν σε ένα αυτοκίνητο και ταξίδεψαν στην πόλη μας. Το πρόγραμμα "Γερμανικά σε Κίνηση" έχει σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές με τα διαφορετικά πρόσωπα της Γερμανίας. 

Αυτό το ιδιαίτερο γλωσσικό όχημα είναι φορτωμένο με χίλιους και έναν δημιουργικούς τρόπους παρουσίασης της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Γερμανίας. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό παρέσυρε, την Τρίτη 22.05.12, τους μαθητές του Σχολείου μας σε έναν νέο τρόπο βιωματικής μάθησης με πολλά παιχνίδια, παρουσιάσεις, χορό, χειροτεχνικά και εκθέσεις.
Τα παιδιά φάνηκαν ιδιαίτερα ευχαριστημένα που γνώρισαν έναν καινούργιο τρόπο να μάθουν μια ξένη γλώσσα μέσα από το παιχνίδι και συμμετείχαν ενεργά!
Αυτός θα πρέπει ίσως να είναι ο στόχος, να μαθαίνουμε παίζοντας και με ευχάριστη διάθεση, όπως μας έδειξαν σήμερα τα παιδιά της ομάδας του Γερμανικού Ινστιτούτου Goethe της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου