Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Διαδικτυακή πλοήγηση μέσω Google Maps - Τάξη Β2

 

Στα πλαίσια του μαθήματος Τ.Π.Ε - Πληροφορικής, οι μαθητές/τριες της Β2 Τάξης του σχολείου μας πλοηγήθηκαν μέσω διαδικτύου με την ένθερμη υποστήριξη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου μας, τον Κο Δημήτρη στην ιστοσελίδα https://www.google.com/maps/ . 

Τα παιδιά το απόλαυσαν ιδιαίτερα!

Οι Χάρτες Google (Αγγλικά: Google Maps) είναι υπηρεσία χαρτογράφησης στο Διαδίκτυο. Η εφαρμογή και η τεχνολογία της υπηρεσίας παρέχεται από την Google και υποστηρίζει πολλές υπηρεσίες που βασίζονται σε χάρτες, συμπεριλαμβανομένου της ιστοσελίδας "Χάρτες Google". 

Προσφέρει χάρτες δρόμων και σχεδιαστή διαδρομών για μεταφορές με τα πόδια, αυτοκίνητο, ποδήλατο (beta) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Περιλαμβάνει επίσης εντοπισμό των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε πόλεις σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. 

Οι δορυφορικές εικόνες των Χαρτών Google δεν ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο η Google προσθέτει δεδομένα στη Κύρια Βάση δεδομένων της σε τακτική βάση και οι περισσότερες από τις εικόνες δεν είναι πάνω από τριών ετών. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αναβάθμιση τον Ιούλιο του 2008, η Ελλάδα ήταν μία από τις 11 χώρες που επιλέχθηκαν.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου