Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Εκλογές για την ανάδειξη μαθητικού συμβουλίου στο σχολείου μας - Τάξη Ε'

 


Στην κάλπη οι μαθητές /τριες της ε' τάξης


Πριν λίγες ημέρες οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Ε΄τάξης διενήργησαν εκλογές στα τμήματά τους για την ανάδειξη των αντιπροσώπων τους. Ακολούθησαν όσο καλύτερα μπορούσαν την εκλογική διαδικασία. Κάθε μαθητής/τρια είχε τη δυνατότητα να βάλει δύο ψήφους. Η εφορευτική επιτροπή που συγκροτήθηκε προέβη στην καταμέτρηση των ψήφων. Υπήρξαν αρκετές υποψηφιότητες και γι αυτό η τελική εκλογή έγινε με τη διαδικασία του δεύτερου γύρου, μεταξύ αυτών που πήραν τους περισσότερους ψήφους.
Από την κάλπη εκλέχτηκαν για την Ε1:Πρόεδρος η Ελπίδα Κατσίμπουρα και ταμίας ο Κωνσταντίνος Σαρρής και από την Ε2: Πρόεδρος η Μυρτώ Παρασκευή Καρόζα και ταμίας ο Στέλιος Ανδρεάδης.


Την ίδια διαδικασία ακολούθησαν και τα τμήματα της Στ΄τάξης.

Οι Πρόεδροι που εκλέχθηκαν θα συζητήσουν στο επόμενο διάστημα με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, τρόπους για το πώς μπορεί το σχολείο μας να γίνει καλύτερο.

Στην επόμενη φάση οι δύο πρόεδροι της Ε΄τάξης και οι δύο πρόεδροι που εκλέχθηκαν από την ΣΤ΄τάξη θα συνεδριάσουν μεταξύ τους και θα συζητήσουν τις προτάσεις των συμμαθητών τους. Θα καταλήξουν σε ένα κοινό σύνολο προτάσεων που θεωρούν πως βοηθά το σχολείο να γίνει καλύτερο και θα το καταθέσουν στον διευθυντή καλώντας τον να το συζητήσουν.

Οι δασκάλες της Ε΄τάξης

Κουτσουρά Ζωή
Τσιτουρίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου