Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

O Άνεμος στα μαλλιά της



Βιβλιοπαρουσίαση

Το βιβλίο της Ελένης Δικαίου, "Ο άνεμος στα μαλλιά της", μας παρουσιάζει η μαθήτρια του Στ1, Ελευθερία Παπανικολάου...
Ένα αγόρι, ο Γιώργος, κι ένα κορίτσι με ασυνήθιστο όνομα Γιασεμή. Εκείνος έχει αποτύχει στις εξετάσεις για την αρχιτεκτονική.
Εκείνη ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες για πρώτη φορά. Μια τυχαία συνάντηση.

Ένας έρωτας νεανικός γεννιέται. Θα μπορούσε να είναι συνηθισμένη ιστορία δύο νέων παιδιών που αγαπήθηκαν ανταλλάσοντας φιλιά πλάι στη θάλασσα, αλμυρισμένα με την αλισάχνη. Όμως οι καιροί έχουν άλλη γνώμη. Ο Γώργος βρίσκεται μπλεγμένος σε μια άσχημη ιστορία που αφορά τον τρόπο διαχείρισης της οικογενειακής επιχείρησης.
Η οικονομική κρίση εισβάλει απρόσκλητη στον ονειρικό κόσμο των νεανικών χρόνων, οδηγώντας τον στην αμφισβήτηση όλων όσων  έχει βιώσει ως εκείνη τη στιγμή. Αγωνίζεται να ξεχωρίσει την αλήθεια από το «δήθεν». Αντίπαλός του, η ίδια του η οικογένεια. Ο έρωτας με τη Γιασεμή, η μοναδική του δύναμη. Ώσπου στο τέλος η πάλη του Γιώργου θα έχει έναν μονάχα αντίπαλο, τον ίδιο του τον εαυτό.
Καθώς θα διαλύονταν όλα τα «δήθεν» της ζωής του, λες και τα παίρνει ο θαλασσινός άνεμος που περνάει μέσα από τα μαλλιά της Γιασεμής, των άλλων. Με αυτό το καθαρό βλέμμα τελικά θα κρίνει τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν και τον εαυτό του και θα ανακαλύψει την αληθινή ομορφιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου