Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ζωγραφίζοντας τον Πέλεκα ...


Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος Την Παρασκευή, και τμήματα του Σχολείου μας βρέθηκαν στο παρακείμενο ποτάμι του Πέλεκα, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την ανάπλαση της περιοχής...
Το ξεχασμένο αυτό κομμάτι της Κατερίνης, όπου κάποτε οι παλιότεροι μαθαίνανε κολύμπι, ψαρεύανε στα καθαρά νερά του ποταμού, όντας ένας μεγάλος παιδότοπος για τις γύρω γειτονιές, εκπέμπει εδώ και χρόνια SOS!

Το 2008 το κίνημα 'Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα' ξεκίνησε έναν αγώνα για να αλλάξει η περιοχή. Με όραμα ο μεγάλος σκουπιδότοπος της πόλης μας να μεταμορφωθεί σε μία όαση πράσινου και ένα πνεύμονα ζωής για τους δημότες. Με δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό της παρόχθιας περιοχής και δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και διαμαρτυρίας προς τους υπεύθυνους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Παρασκευή 5 Ιουνίου το κίνημα κάλεσε παιδιά από τα όμορα δημοτικά σχολεία να ζωγραφίσουν πως ονειρεύονται τον Πέλεκα, με την ελπίδα οι ζωγραφιές των παιδιών να ανοίξουν τα μάτια των υπεύθυνων και να δείξουν τον δρόμο για το μέλλον.
Δείτε photos από την παρουσία του 12ου Δημοτικού Σχολείου στο χώρο...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου