Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

H υποδοχή των Ερασμιτών


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (4/11) η επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν -μαζί με το σχολείο μας- στο πρόγραμμα του Erasmus+ με τίτλο: "Alice in wonderland: discovering our roots"
Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και υλοποιήθηκε σε δύο στάδια: Αρχικά στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας και στη συνέχεια στην αυλή του.
Στο πρώτο κομμάτι της υποδοχής και μετά τις προσφωνήσεις του διευθυντή μας κ. Νίκου Κραγιόπουλου, της συντονίστριας εκπαιδευτικού έργου κας Ευαγγελίας Μπούτσκου και του υπεύθυνου του προγράμματος, εκπαιδευτικού κ.Κώστα Τσιρίκα, ακολούθησε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, από παιδιά της Ε' και Στ' τάξης, με θέμα τη Φιλοξενία και τη Δημοκρατία.
Το σενάριο γράφτηκε από την εκπαιδευτικό κ. Ζωή Κουτσουρά και πραγματευόταν τις δύο αυτές δομικές έννοιες για τη σύσταση της ελληνικής κοινωνίας μέσα στο χρόνο...
Τη Φιλοξενία την προσεγγίσαμε μέσα από:
α) τα λεγόμενα του Ξένιου Δία, β) του στίχους του Ομήρου στην Οδύσσεια, όταν ο Οδυσσέας φτάνει στο νησί των Φαιάκων και συναντά τη Ναυσικά και τους γονείς της Αλκίνοο και Αρήτη και γ) τα λόγια ενός Σύριου μαθητή που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα.
Τη Δημοκρατία την προσεγγίσαμε:
α) όπως την έζησε και την περιγράφει ένας Σύριος μαθητής που πέτυχε στις πανελλαδικές εξετάσεις και φοιτά στο Πολυτεχνείο, β) ένα μάθημα δημοκρατίας σε σύγχρονη ελληνική τάξη και γ) τη συνεδρίαση της Εκκλησίας του Δήμου στην αρχαία Αθήνα για τη λήψη απόφασης αναφορικά με το αν ο μέτοικος Ανδροκλής δικαιούται πολιτικά δικαιώματα.
Για περισσότερες φωτογραφίες, κάντε κλικ εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου