Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης



Εδώ και τρία χρόνια δραστηριοποιείται στην πόλη μας η εθελοντική ομάδα «Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης». Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εθελοντική ομάδα αυτή εδώ και πολύ καιρό με τη συνδρομή των συμπολιτών μας συγκεντρώνουν τρόφιμα τα μαγειρεύουν και τα διαθέτουν σε άπορες οικογένειες της πόλης μας. Την εποχή αυτή όμως ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη έχουν πολλοί συνάνθρωποί μας οι οποίοι για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους (πόλεμος) έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και του ξεριζωμού. Τους ανθρώπους λοιπόν αυτούς προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο και κυρίως σιτίζοντάς τους οι άνθρωποι της Κοινωνικής Κουζίνας Αλληλεγγύης. Από μόνοι τους όμως είναι αδύνατο να το επιτύχουν και γι’ αυτό προσπαθούν ενημερώνοντας όλους μας να μας αφυπνίσει και να μας ενεργοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση!
Σήμερα λοιπόν είχαμε τη χαρά να «φιλοξενήσουμε τους ανθρώπους της εθελοντικής ομάδας στο σχολείο μας και να μας ενημερώσουν για το έργο τους. Είναι αλήθεια ότι άγγιξαν τις ευαίσθητες χορδές μας καθώς συνέδεσαν το σύγχρονο πρόβλημα της προσφυγιάς με αυτό το παλιότερο που βίωσαν και οι δικοί μας παππούδες.

Το σχολείο μας προσπαθώντας να βοηθήσει και αυτό με τη σειρά του στο πρόβλημα της προσφυγιάς προβαίνει σε «κάλεσμα αλληλεγγύης» και συγκεντρώνει τρόφιμα και άλλα απαραίτητα είδη για να τα διαθέσει μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Κοινωνικής Κουζίνας Κατερίνης σε αυτούς που έχουν ανάγκη….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου