Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Διαταραχές συμπεριφοράς...


Η κ. Βασδέκη Σχολική Σύμβουλος, ανοίγει το χορό των εισηγήσεων
Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν την τύχη να συμμετάσχουν πολλοί γονείς του σχολείου μας αλλά και εκπαιδευτικοί. Το θέμα ήταν άκρως ενδιαφέρον και πολύ εξαιρετικός ο τρόπος προσέγγισής του από τους  εισηγητές.

          Από πολύ νωρίς το απόγευμα (16.30) είχαν προσέλθει γονείς και κηδεμόνες για να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους λόγω του ότι εξέπνευσε το Α΄ τρίμηνο σπουδών και προβλέπονταν η επίδοση της βαθμολογίας στην εβδομάδα που διανύουμε. Και επειδή οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας δε φείδονται του ελεύθερου χρόνου τους, αποφάσισαν να ενημερώσουν τους γονείς απογευματινές ώρες. Τη σύντομη ενημέρωση που προηγήθηκε ακολούθησε και μια δεύτερη, εκτεταμένη, πάνω σε θέματα διαταραχών συμπεριφοράς. Το δύσκολο έργο της ενημέρωσης ανέλαβαν οι εκλεκτοί εισηγητές:


Βασδέκη Αθανασία – Σχολική Σύμβουλος 3ης Ε. Π.

Βασίλα Βασιλική – Σχολική Σύμβουλος 34ης Ε. Π.

Ανθοπούλου Αργυρώ – Κοινωνική Λειτουργός

Αγοραστός Δημήτριος – Ψυχολόγος

Ο Δ/ντής του σχολείου καλωσορίζει τους προσκεκλημένους...
Τους εισηγητές καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου ο κ. Φελεκίδης κάνοντας αναφορά στην αδήριτη ανάγκη διαρκούς επικοινωνίας μεταξύ σχολείου και γονέων. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβαν οι εισηγητές οι οποίοι σε κατανοητή γλώσσα ανέδειξαν το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού, εστίασαν στα αίτια που οδηγούν σε διαταραγμένες συμπεριφορές  και στο τέλος κατέδειξαν και τρόπους αντιμετώπισης των δυσάρεστων φαινομένων συμπεριφοράς.

          Οι εισηγήσεις κράτησαν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά και διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Ενός κοινού που όπως προαναφέραμε απαρτίζονταν κυρίως από γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας αλλά και από αρκετούς εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας!

Μεταξύ των παρευρισκομένων εθεάθησαν οι κ.κ. Αμανατίδου Μαργαρίτα (Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας), Μπουκλής Φώτης (Διευθυντής του Δ. Σ. Σβορώνου), Μαυρομάτη Δήμητρα (Δ/ντρια του Δ. Σ. Ανδρομάχης), Παπαχρήστου Τάνια (Προϊσταμένη του 9ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης), Παπαλιάγκα Ιωάννα (Προϊσταμένη του 16ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης), Κουφού Ελένη (Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ν. Εφέσου) και εκπαιδευτικοί από άλλες σχολικές μονάδες της Πιερίας. Εννοείται ότι από τη συνάντηση δε θα μπορούσαν να λείψουν οι νηπιαγωγοί του 12ου Νηπιαγωγείου (άλλωστε υπήρξαν συνδιοργανωτές)  οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας οι οποίοι δίνουν βροντερό παρόν σε κάθε εκδήλωση.

          Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις ποικίλου ενδιαφέροντος από τους γονείς προς τους εισηγητές και το Δ/ντή του σχολείου μας….

          Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί ένα ακόμη βηματάκι-άνοιγμα του σχολείου μας στην τοπική κοινωνία και η ανταπόκριση που βρήκε μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Εξάλλου αποσπάσαμε τη διαβεβαίωση των εισηγητών μας ότι αν τους ξαναχρειαστούμε θα έχουμε την αμέριστη βοήθειά τους… 


Οι καλεσμένοι μας για μια άλλη φορά μας τίμησαν με την παρουσία τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου