Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η κολύμβηση στα δημοτικά σχολεία


Εδώ και αρκετά χρόνια μια ομάδα οραματιστών εκπαιδευτικών του νομού μας, δάσκαλοι Φυσικής Αγωγής οι περισσότεροι, προσπάθησαν και κατόρθωσαν το αυτονόητο!!! Στη χώρα που περιβάλλεται από χιλιάδες χιλιομέτρων με θάλασσες, στη χώρα που κάθε χρόνο πνίγονται εκατοντάδες άνθρωποι επειδή δε γνωρίζουν κολύμπι, κατόρθωσαν να προωθήσουν στα δημοτικά σχολεία της Πιερίας το μάθημα της κολύμβησης! Σε αυτή την προσπάθεια που συμμετείχαν οι εν λόγω εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι της κολύμβησης, οι εκπαιδευτικές αρχές και  παράγοντες του νομού μας, σημαντική συμβολή είχε και το σχολείο μας. Με κατάλληλες  υπηρεσιακές παρεμβάσεις συνέβαλλε στη “νομιμοποίηση” και καθιέρωση του καινοτόμου αυτού προγράμματος.
  Το μάθημα της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία κινητοποίησε πολλούς παράγοντες και εκπαιδευτικούς φορείς. Στην πισίνα του κολυμβητηρίου της πόλης μας έρχονται φοιτητές από το ΑΠΘ και παρακολουθούνε το μάθημα και να ενημερωθούνε για τη μεθοδολογία.

Το πιο σημαντικό όμως από όλα είναι το εξής: οι μαθητές των δημοτικών σχολείων που συμμετέχουν και μεταξύ αυτών και οι μαθητές του 12ου ,δείχνουν ( όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) να απολαμβάνουν εξαιρετικά το καινοτόμο αυτό μάθημα…

Ας ελπίσουμε οι εμπλεκόμενοι φορείς να δραστηριοποιηθούν έγκαιρα για το επόμενο σχολικό έτος και να μην αργήσει χαρακτηριστικά η έναρξη των μαθημάτων (όπως έγινε φέτος)!











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου