Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σχολική εκδρομή στην Αθήνα (3η ημέρα)

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής η 3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του Σχολείου μας στην πρωτεύουσα, με την επιστροφή μας στην Κατερίνη...


Το πρωί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία στην εντυπωσιακή Θόλο. Εκεί παρακολουθήσαμε σε εικονική πραγματικότητα (virtual reality) σκηνές από την αγορά της αρχαίας Αθήνας, σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα που μας εντυπωσίασε, όλους, μικρούς και μεγάλους ...
Λίγο νωρίτερα τα παιδιά της Ε' και Στ' τάξης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δραστηριότητες σχετικές με τα Βυζαντινά χρόνια και την επανάσταση του 1821 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο λόφο των Νυμφών, όπου στεγάζεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα ακούσαμε για την εξέλιξη του Αστεροσκοπείου στο πέρασμα των αιώνων, καθώς και η γενικότερη ξενάγηση που κάναμε στους χώρους του.

Έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία μας στην Αθήνα, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Εκτός των άλλων στάσεων, σταματήσαμε και στις Θερμοπύλες, όπου θαυμάσαμε τα μνημεία που υπάρχουν εκεί, σε ανάμνηση της μάχης των Θερμοπυλών.

Το ένα μνημείο είναι ο γνωστός ανδριάντας του βασιλιά Λεωνίδα και το άλλο αναφέρεται στη θυσία των 700 Θεσπιέων που έπεσαν μαχόμενοι στο πλευρό του το 480 π.Χ.

Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στην πόλη μας, λίγο μετά τις 10 το βράδυ... 

Υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά, πως την επόμενη εβδομάδα, σε καινούριες αναρτήσεις που θα δημοσιεύσουμε, θα μπορέσετε να διαβάσετε στην "εφημεριδούλα" τις εντυπώσεις των παιδιών για κάθε χώρο που επισκεφτήκαμε, ξεχωριστά. 

Οι αναρτήσεις θα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό!          

1 σχόλιο:

  1. Έμαθα τα καλύτερα για την εκδρομή.

    Μπράβο στους δασκάλους του 12 Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή