Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Σχολική εκδρομή στην Αθήνα (2η ημέρα)

Η Πέμπτη (29/5) ήταν το δεύτερο εικοσιτετράωρο της παρουσίας μας στην Αθήνα ...

Με πρωινό ξύπνημα και ξενάγηση στην πόλη άρχισε η μέρα μας. Πρώτος σταθμός το κτίριο της Παλιάς Βουλής, όπου σήμερα στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδας.

Με τη βοήθεια της ξεναγού μας, περιηγηθήκαμε τους χώρους του και είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τούς πάρα πολλούς θησαυρούς που κρύβει στις προθήκες που υπάρχουν στις αίθουσές του...

Μπροστά από τα μάτια μας πέρασαν μεγάλες στιγμές της ένδοξης ελληνικής ιστορίας, είδαμε προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών του 1821 -αλλά και νεότερων χρόνων- και καθίσαμε στα έδρανα της Βουλής, στα οποία κάθισαν μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής ως το 1935, χρονιά κατά την οποία η Βουλή των Ελλήνων μεταστεγάστηκε στα Παλαιά Ανάκτορα, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου λειτουργεί ως σήμερα

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα στο κέντρο των Αθηνών και αποτελεί χώρο ιστορικής μνήμης... Ήταν ένας από τους προορισμούς μας, που κυριολεκτικά μας μάγεψε!

Η περιήγησή μας με το λεωφορείο συνεχίστηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με επόμενο σταθμό το "Καλλιμάρμαρο" Παναθηναϊκό Στάδιο. Μια σύντομη στάση για την αναμνηστική φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω.

Επόμενος σταθμός η Ακρόπολη και τα μνημεία της. Πριν ανεβούμε, ενημερωθήκαμε από την ξεναγό για το πώς χτίστηκαν και στη συνέχεια μετά από σύντομη ανάβαση, πατήσαμε στον Ιερό Βράχο.

Κατεβαίνοντας σταματήσαμε στο εκπληκτικό καινούριο μουσείο της Ακρόπολης, όπου θαυμάσαμε τα εκθέματα, αλλά και προβληματιστήκαμε ταυτόχρονα από την ληστρική "επίθεση" που δέχτηκε το μνημείο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και όχι μόνο.


Μετά το μεσημεριανό φαγητό στο Μοναστηράκι και τη σύντομη ξεκούραση στο ξενοδοχείο, ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε τη Βουλή των Ελλήνων, στο Σύνταγμα και να ξεναγηθούμε στους χώρους της.


Η ημέρα έκλεισε με διασκέδαση σε γνωστό μουσικό μεζεδοπωλείο στου Ψυρρή, όπου μικροί και μεγάλοι έδωσαν πραγματικά ... ρεσιτάλ στο χορό!!!   

Υπενθυμίζουμε πως την επόμενη εβδομάδα, σε καινούριες αναρτήσεις που θα δημοσιεύσουμε, θα μπορέσετε να διαβάσετε στην "εφημεριδούλα" τις εντυπώσεις των παιδιών για κάθε χώρο που επισκεφτήκαμε, ξεχωριστά. 

Οι αναρτήσεις θα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό!  
     
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου